torsdag 30 april 2015

Hurra Hurra Hurra

Hip Hip Hurra för Sofia som fyller ett år idag. Dagen var lugn med några ärenden, lekparken osv. När Eric skulle komma hem var det tänkt att vi skulle ta barnen ned till hamnen och käka lite mat på stranden men det blev inget med det för Eric fick punktering så vi träffades istället där han lagade sin lastbil. I och med att vi redan firat liten med födelsedagsfest så gjorde vi inget märkvärdigt. Vi åt med barnen på Fresco och jag fixade en liten "Smash Cake" från Albertson's. Åh det blev ju världens grej alltså. Jag hade hört att man fick gratis Smash Cake från Albertson's för ettåringars födelsedagar. Ingen förstod någonting, den som stod där fick panik och sa att han hade jobbat där i 10 år och aldrig hört om det, nästa sekund säger han att ja de gör Smash Cakes för ettåringar, han ringde en manager som kom och stod och bläddrade i några papper, sa sedan att detta har de slutat med, alla bakom och framför disken var involverade in denna Smash Cake incidenten. Det tog år och dag och till slut pekade han på den billigaste lilla tårtbiten som låg där. Men det var helt ok, Sofia skulle ju bara mosa den ändå. 

Jag vet inte om det finns Smash Cakes i Sverige. Innebörden är i alla fall att bebisen som fyller får en liten egen tårta som den helt enkelt får göra vad den vill med, äta är ju så klart poängen, men oftast mosar de bara den eller äter hysteriskt så hela ansiktet är fullt av tårta. Oftast har de ju inte heller ätit något direkt sött (som tårta) innan deras första födelsedag.

Här är en liten video från vårt misslyckade Smash Cake försök.



Grattis Lilla Älskade Sofia 1 År

Idag fyller våran älskade lilla söta, busiga, roliga, livliga (så det står härliga till), vilda, underbara unge hela 1 år gammal.

Mycket har hänt med Sofia detta året så klart. Här är en liten sammanfattning:

Hon började le runt 6 veckors ålder. 
Hon kröp redan när hon var runt 5 1/2 månad. 
Hon kunde ställa sig upp vid 6 månader. 
Hon gick vid 9 månader. 

Sedan dess har hon bara blivit busigare och busigare för var dag som går. Hon leker ihop med Lilja så bra nu. Lilja tycker det är lika kul som Sofia. De drar runt i huset som vildar och skrattar hela tiden. Vi får se så mycket mer av hennes personlighet nu och det största jag ser är att hon verkligen är en liten buse. Det bästa av allt är att hon säger och har sagt ett bra tag nu "Mamma."

Idag ska vi ha lite kul runt i stan. Det är första dagen som vi tar oss ut ifrån sjukstugan så det blir nog lugnt. Men vi ska fixa en liten "smashcake" för liten så hon kan få den ikväll. 






















onsdag 29 april 2015

Whole30 - Dag 19

Ja, alltså dessa sista dagarna på Whole30 har varit ganska enkla och jobbiga på samma gång. Samtidigt som jag knappt har ätit något (vilket var ganska bekymmerfritt) så har jag ju sakta men säkert blivit bättre och vill äta lite mat, som går mer i stil med sjukmat, som pasta, mos, potatis och smör, toast med smör, glass osv. Man vill ju inte gärna sätta tänderna i en kyckling eller stek vid det här laget. Det verkar inte finnas så mycket idéer på internet om vad man kan äta vid sjukdom under denna diet heller tyvärr, så jag har försökt ta mig igenom det så gott jag kan.

Idag är jag på den 19:e dagen och här är mina upplevelser hittills:

Negativt
-Har känt mig ganska trött vid många tillfällen (annan tid än jag varit sjuk under) men de säger ju att det kan vara så. Enligt de som har skapat dieten skulle tröttheten ha hänt ganska tidigt under dieten men kom mycket senare för mig. 
-Har velat ha glass, kakor, pasta, allt inom sikt den senaste tiden (annan tid än jag varit sjuk). Och det sägs ju ska hända i början på dieten det med men har istället hänt för mig nu på senare tid. 
-Det kan vara svårt att bara slänga ihop en måltid snabbt med brist på idéer plus att det ska till en del för att fixa en måltid. 
-Har ingen vidare energi. Igen så hade jag detta mer i början på dieten än nu på senare. Hoppas att det kommer. 


Positivt
-Att jag gått ned i vikt. 
-Jag kände mig väldigt stark och energisk i början på dieten men på senare har det tyvärr avtagit. Får hoppas på en omvändning som sagt. 
-I början på dieten kände jag nästan inget sug direkt efter dålig mat. Det kändes ganska enkelt men det har kommit nu på senare. 
-Jag kände kanske en vecka in i dieten att wow, jag kanske kan göra det här till viss del i mitt fortsatta liv och val av mat då det kändes väldigt fräscht och bra att äta på det viset. Men ju längre tiden går ju mindre känner jag så. Hade hoppats på att det skulle vart tvärtom.
-Jag har inte direkt haft någon trötthetsperiod runt klockan 15 på dygnet som jag i vanliga fall har, men igen den senaste tiden har väl inte det varit på topp det heller. 


Ja, som ni ser så verkar det nästan som att det positiva jag listat är mer eller mindre samtidigt negativt. Nu är jag ju så pass långt gången också att jag vill ju inte ge upp. 

Jag håller hoppet uppe om att jag kommer känna en förvandling, få en väldig energi, vilja studsa ur sängen på morgonen och känna mig bra och hälsosam i överlag. 





Små Hjärtattacker och Gråhårig i Förtid

Nu har Sofia fått kläm på att klättra och därmed dille på att klättra. Vart jag än vänder mig så försöker hon klättra upp på saker. Igår klättrade hon upp på en box när jag och Lilja låt i sängen och läste, helt plötsligt ser jag bebis huvud (det gick ju inte ihop), där stod hon på en box med händerna i vädret och stolt över sig själv. Puuhhhh, man får små hjärtattacker varje dag nu och det gråa håret kan väl inte vara speciellt långt borta det heller. 





tisdag 28 april 2015

Barn som är tvåspråkiga

Jag har från början Lilja kom till världen och likaså Sofia pratat svenska med de, så mycket jag bara kan. Det har faktiskt varit svårare än jag trodde att det skulle vara. Jag har varit här i USA så pass länge nu att jag känner mig lika bekväm med båda språken, till och med kanske ännu bekvämare med engelskan, och när Lilja pratar till mig på engelska är det inte alltid jättelätt att koppla om hjärnan snabbt hela tiden utan man svarar kanske på engelska ibland också. Jag har verkligen försökt lägga vinn om att prata så mycket jag kan det sista, läst många svenska böcker, Lilja har kollat på svenska barnprogram osv. Det är ju också bra att vi går på två svenska skolor. Och att vi åker hem till Sverige i sommar kan ju inte skada. 

En annan grej jag har lite svårt med är när vi läser engelska böcker eller tittar på engelska barnprogram. Ibland översätter jag böckerna direkt eller så läser jag de på engelska. När Lilja tittar på amerikanska program och när hon frågar mig frågor mitt upp i programmet på engelska så svarar jag ibland engelska och ibland svenska. Jag undrar om det finns ett sätt som är det rätta?

Jag vill ju inte korrekta henne till svenska när hon säger något ord på engelska som är rätt heller utan jag brukar då säga antingen "Ja, och på svenska säger man...." eller "Ja, pappa säger så men mamma och mormor säger så här."

Jag märker också att hon har blivit riktigt duktig på att översätta ord själv och säger de gärna på bägge språken. Plus jag ser att hon har mycket lättare för att uttala saker och ting på svenska nu än hon gjorde för ett litet tag sedan. 

Hur gör ni som är i samma sits? Är det svårare än ni trodde att prata bara på svenska till era barn?
Man vill ju så klart att de ska få det svenska språket gratis och bli flytande i det. 






Sjukstuga

Vi har haft sjukstuga här i några dagar nu, därmed tystnanden i bloggen. Det började ju med Lilja som blev magsjuk förra onsdagen, därefter kände jag mig halvbra under flera dagar. På söndag kväll började liten bebis kräkas, stackaren, men verkade bra så fort hon hade kräkts. Sedan bröt det ut i söndags kväll/natt för mig. Fy fan säger jag bara. Hatar magsjuka. Tack och lov så skulle tjejerna till dagmamma på måndagen (och Sofia var som ny på morgonen) men det värsta var att jag fick ta de dit. Eric var tvungen att åka till jobbet. Fy fasen vad surt det var. Det tog mig nästan 2 timmar att klä på de. Igår sov jag dock nästan hela dagen. Eric kom senare hem och var sjuk han med. Fasen, när man hade hoppats på lite omhändertagning. Men tack och lov kom Ben över som en skänk från ovan och hjälpte oss med barnen. Jag vet att jag har sagt det här förr men jag säger det igen, det finns inget värre än att vara sjuk när man har barn, speciellt inte när bägge föräldrarna ligger. Efter bara två dagar har huset helt förfallit också. Inte klokt!

Det var så svårt igår när man är på den här Whole30 dieten också. Jag kunde ju inte dricka saft eller nåt sånt utan bara vatten plus när jag väl kunde äta något närmare kvällen så fanns det ju inte mycket att välja mellan så jag åt några ägg. Jag var ju mer sugen på kanske rostad bröd, pasta med smör eller liknande. Jag förstår inte vad folk gör som äter så här när de blir sjuka. 

Det positiva med allt detta är att jag har gått ned i vikt :). Jag vet, man ska inte väga sig på denna dieten. Men nu är jag där jag var innan jag blev gravid med Sofia, vilket är kul. Nu har jag 3-5 kg kvar tills jag tror jag är nöjd. 

Vi hade i alla fall en jättetrevlig helg. Vi åkte till svenska skolan i LA på fredagen och på lördagen regnande det och var jättemysigt. Då skulle vi åka till Penelopes skolkarnival. De hade ponnys som barnen kunde rida på, havsdjur som barnen kunde få titta och känna på plus en massa annat. Kusinerna hade så kul ihop. 






I söndags så hade vi svenska skolan i Santa Barbara. Vi var hemma hos Sara som bor superfint med utsikt över hela Santa Barbara och Stilla Havet. Hon hade ordnat med bullbakning för barnen. De fick göra sina egna små bullar eller kringlor som hon gräddade i ugnen och som barnen sedan fick äta. Sedan fanns det fika för alla vuxna. Jag är så glad att svenska skolan har börjat i Santa Barbara. 




Och så avrundade vi helgen med en mysig playdate på East Beach Grill. Vi åt, barnen lekte i sanden och på lekplatsen. Man får hitta de där perfekta ställena att äta på när man har barn, som fungerar för alla parter. Detta är verkligen ett barnvänligt ställe. 


fredag 24 april 2015

A Shout Out till Dr. Emelie Nordqvist

Efter många års slit så är dagen äntligen här för min bästa kompis Dr. Emelie Nordqvist. Det sociala livet och även hemlivet har fått tagit ett steg tillbaka under en lång tid men nu är det äntligen över. Idag disputerade Emelie och har nu fått titeln Dr. Emelie Nordqvist. Det är bäst att vi alla lyssnar på Emelie nu och tar hennes råd :). Jag är så jäkla stolt. Vilken bedrift! Jag hade aldrig pallat med det. Nu är allt över och Emelie äras under en fest som är lika stor som ett bröllop. Skitbra jobbat vännen... eller hrm Dr. Nordqvist (ursäkta mig) Vi firar ihop i sommar!!! :)




torsdag 23 april 2015

Whole30 - Dag 13

Wow, jag har inte varit här sedan i måndags. Det är ju längesedan nu när jag är så bra på att uppdatera bloggen :) numera. Inte så mycket har hänt. Veckan har gått i samma tecken som de flesta veckor, play dates, balett, konstklass osv. 

Inatt blev Lilja sjuk och började spy i sin säng stackaren, sedan kom hon till våran säng och spydde där med... flera ggr under natten. Jag tyckte så synd om henne. Jag fick ta och duscha av henne all spy mitt i natten. Hon stod där och skakade, så frös hon. Imorse när hon vaknade så verkade allt vara som bortblåst och jag tänkte att det var en sådan där 24 timmars grej. Så vi åkte till gymmet men när jag körde in på parkeringen så började liten spy igen, över hela sig och bilsätet så vi vände om och Lilja fick ta ett bad istället och sedan lägga sig mysigt i min säng och kolla på tecknat. Sedan kvicknade hon till igen men ikväll har så har hon inte mått bra. Så vi får se hur dagen blir imorgon om vi åker till svenska skolan eller ej. 

Så min dag har bestått av att tvätta... hela dagen. Jag tvättar ännu. Puuuhhh. Jag hade så mycket tvätt uppe på den tvätten och det är skönt att få allt gjort innan helgen. 

Whole30 har väl gått sådär bra igår och idag. Jag har känt mig så jäkla trött och irriterad samt supersugen på kakor, choklad och osund mat. Men jag har stått emot. Hittills har jag klarat mig ifrån sådana extrema "cravings" samt tröttheten men det verkar ha kommit ifatt mig nu. Jag väntar fortfarande på den här enorma energin det sägs att man ska få. 

Här är ett par bilder på måltider jag har ätit det senaste. 

Detta är ett så enkelt litet mellanmål man kan kasta ihop snabbt. Romaine sallad med kalkon, rivna morötter, tomater och gurka. Gott men inte särskilt mättande. 

Kalkonburgare från TJs på en bädd av spenat lök och champinjoner, samt broccoli vid sidan om. Helt ok.

Detta är fasen mig den bästa måltiden sedan jag startade denna processen. Det är zucchini nudlar med marinara sås med champinjoner, kycklingskorv och lök. Sååå gott och mättande. 

Nu går jag och väntar på hur det ska gå för min bästa kompis Emelie som disputerar imorgon, eller idag för hennes del. Efter alla år av hårt slit så är dagen ÄNTLIGEN här. Jag är så stolt över henne och jag är så spänd på att höra hur allt går. 

Ha en fin kväll alla. 

måndag 20 april 2015

Svedala - HERE WE COME!

Check, check, check, check and check. Jag har fått avbockat en massa grejer idag från min todo list och den största av de alla var biljetterna till Sverige. YES, de är bokade! SVEDALA NU KOMMER VI! 

Det blir tyvärr bara jag och tjejerna som åker för Eric kan inte ta ledigt från jobbet. Vi kommer vara i Sverige från mitten på juli tills i början på augusti. Längtar så!!! 

Hej svenska pannkakor, falukorv, varmkorv, mammas köttbullar, skagenröra i baguette, svenska jordgubbar och grädde, saltlakrits, T-kakor (ja, jag älskar de) Marabou choklad, svensk ost, svensk skinka.... etc. etc. etc. 

Vi kommer vara i Sverige när Sverige är som bäst. 












Lättare

Jag kan glatt meddela att saker och ting med Sofia har börjat bli bättre och lättare. Bägge barnen har börjat leka mer och mer ihop. Innan var det bara liten Sofia som "störde" Lilja, men nu har Lilja tagit ett väldigt intresse för liten och vice versa. Istället för att Sofia vill vara med mig HELA tiden så vill hon gärna se vad Lilja håller på med och vara nära henne stor del av tiden. Sofia har börjat visa mer och mer av sin personlighet som verkar vara väldigt rolig :), lite lurig och gärna busig. Hon skrattar en hel del nu när de leker ihop också. 

Lilja älskar när Sofia jagar henne genom huset. Sofia har ju ingen chans direkt att komma ifatt henne men de har roligt i alla fall. Och något som Sofia skrattar högt åt är när hon går igenom en genomskinlig gardin som vi har i sovrummet. 

Förra veckan när vi var på konstklassen så satt alla barnen och lyssnade på en saga innan vi skulle gå hem och Sofia gick fram till Lilja (i den stora mängden av barn) och Lilja kramade henne. Det var så himla gulligt. 

Men det bästa av allt är att hon vaknar inte som en granat som precis gått av utan hon hon pratar istället för sig själv inne i sin säng ett tag innan hon låter oss veta att hon verkligen vill ut, och det med basta.

Idag har jag släppt av bägge barnen hos dagmamman och ska nu försöka ta tag i min "Att Göra Lista" som är såååå lång :(. Aja, hepp hepp!!! Bara att köra igång. Hör sen. 


Mina gullegrisar!!!



söndag 19 april 2015

Whole30 - Dag 9

Hej alla. Hoppas ni har en fin söndag. Idag är det min 9:e dag på Whole30 och jag får väl säga att det går riktigt bra hittills. Idag har jag dock haft huvudvärk precis hela dagen vilket har varit jobbigt. Jag har druckit en massa vatten och tagit alvedon men inget har riktigt hjälpt. 

Det kan ha att göra med gårdagen. Jag kunde ju knappt äta någonting förutom grönsaker och frukt på födelsedagsfesten. Jag gick och knaprade på broccoli hela tiden. Det fanns liksom ingen tid till att springa och fixa någon speciell Whole30 måltid men jag fick i mig en lärarbar och lite nötter förutom broccolin. Men när festen var klar kastade jag mig in till oss och gjorde kålsoppa. Jag åt två jättetallrikar och fick världens kramp i magen. När jag vaknade upp i morse var allt ok men så kom huvudvärken som inte har försvunnit på hela dagen. Jag tror att det är väldigt viktigt att man ALLTID äter riktiga måltider när man är på den här dieten och inte slarvar (men det är så klart inte lätt) för man behöver verkligen näringen. 

Idag åkte vi och handlade och jag har bunkrat upp med en massa Whole30 mat så nu känns det bra :). Jag köpte en grönsaksgrej som man kan strimla zucchinis, morötter, squash och i princip vad man vill. Jag har velat köpa en sån länge nu och kände att jag måste ha något gott att äta. Så jag köpte zucchini, grönsaker, kokosnötsmjölk, champinjoner, lök, krossade tomater och vitlökskorv (som är ok att äta på dieten) från TJs. Det var fasen mig den bästa måltiden på hela dieten. 

Jag strimlade zucchinin i grönsaksstrimlaren, skar upp champinjoner, lök och korven. Sedan brynde jag champinjonerna och löken i en panna, adderade korven och zucchinin. Därefter adderade jag lite kokosnötsmjölk och krossade tomater sedan fick det puttra litegrann. Sist men inte minst lite salt. Det var allt. Supergott!

Detta ser inte direkt aptitligt ut kan jag erkänna men det var väldigt gott i alla fall. 

lördag 18 april 2015

Födelsedagsfirande

Idag firade vi Everly och Sofia. Temat var "daisys" så allt gick i vitt och gult. Kändes så fräscht och vårligt. Våra födelsedagsfirare hade det kul ända upp tills det var dags att äta tårta då de båda höll på att bryta samman för det var dags för deras tupplurar. Men annars gick allt bra. Vi hängde, tog det lugnt och badade i poolen. Erics pappa hade värmt upp den så pass att det kändes som att man gick in i ett badkar. Jag hann knappt ta några kort då jag sprang runt mest men Laurie tog en massa med hennes fina kamera så när jag får de korten så lägger jag upp de. 

Hoppas ni alla hade en fin lördag. Det hade vi. 

Vi hade kort på bägge två som vi hängde upp och också individuella som gick från 0-12 månader. 



Två små blommor!

Någon ÄLSKADE sina ballonger!

torsdag 16 april 2015

Bebisarnas Födelsedag

Godmorgon alla glada bloggläsare. Hur mår ni? 

Bebisarna är nästan ett år gamla. Sofia blir ett den sista april, på Valborgsmässoafton och Everly (Sofias kusin) har redan fyllt ett. Vi ska ha en födelsedagsfest nu på lördag för båda två, en liten en med familj och några få vänner. Så dagen får gå i födelsedagens tecken. Jag har en massa att göra, städa, vattna blommor, laga min ost och skinkpaj, baka "sugar cookies" i form av små margarita blommor etc. Födelsedagens tema är nämligen margarita blommor (vitt och gult).

Det var så skönt att vakna upp idag utan att stressa iväg någonstans. Trots att jag har en massa att göra så är det skönt att bara vara hemma ibland. Jag är fortfarande i min pyjamas och har inga planer på att byta till vanliga kläder. Jag sitter här och äter min Whole30 frukost som för övrigt är riktigt god och mättande medans bebis tar en tupplur (hoppas på en lång en :)). Idag känner jag mig inte lika trött som igår vilket är bra då det är mycket som ska göras. Vi hörs senare. Kram

En vanlig frukost för mig på Whole30 består av avocado, tomater, 3 hårdkokta ägg och en kokosnötslatte. Det är faktiskt helt ok och riktigt gott. 



onsdag 15 april 2015

Dag 5 - Whole30

Japp nu är ännu en dag snart avklarad - dag 5. Idag vaknade jag upp ganska så trött faktiskt. Jag piggnade till efter ett tag men sedan kraschade jag på eftermiddagen igen. Lilja hade sin konstklass idag och vi var ute ett bra tag efter det och flängde runt och då blev jag så hungrig att jag nästan fick panik. Vi fick kasta oss hem så jag kunde äta något. Det är en utmaning när man är ute och rör på sig att ha en variation av "snacks" med sig. Det räcker liksom inte alltid med ett äpple. Jag käkar en del Lärarbarer som är ok på Whole30 (de måste ju vara svenska?) men ibland räcker inte det heller utan man måste ha ett bra mål. Det uppmanas att man ska äta sina mål under dagen och äta mycket så att man blir riktigt mätt och inte äta alldeles för mycket "snacks," mellan målen men det är inte alltid lätt när man är ute och svänger. 

Jag handlade en massa  nötter idag (trots att jag är allergisk mot precis alla trädnötter) och lite torkad frukt som jag tänkte ha som "snacks" här och var. Jag läste också att man kan tydligen äta potatis i alla dess former (de ändrade reglerna under 2014 då potatis förutom sötpotatis var tillåtet) men jag ska nog försöka hålla mig ifrån potatis så gott det går. Salt (som jag inte trodde att man kunde äta förutom "himalayan sea salt") ska också vara ok. 

Jag pratade med min kompis idag som har gjort Whole30 två gånger redan och hon sa att det är väldigt vanligt att man svullnar upp under den första tiden av dieten. Kroppen går in i något slags chocktillstånd och vet inte riktigt hur den ska arbeta och bränna fettet längre då den inte kan räkna med de gamla fetterna som choklad, pommes frites, potatis chips etc. Och den processen tar ett tag. Jag tog en shot av äppelcidervinäger idag efter jag åt middag i hopp om att det skulle hjälpa min matsmältning efter alla högar med grönsaker som jag numera äter. Det var ju fruktansvärt äckligt men jag tror det hjälpte. 

Detta är en favorit när man inte vet vad man kan äta eller när man behöver nåt snabbt.

tisdag 14 april 2015

Full Rulle

Idag har dagen gått i ett. Vi hade en jättemysig playdate med Nell, William och deras mamma Mami på Chase Palm park där vi lekte på lekplatsen, matade ankor och åkte karusell. Därefter träffade vi Mary Ann och gick en prommis längs stranden och sist men inte minst avslutade vi med balett. 

Det var inte det lättaste att vara ute idag med tanke på min diet, Whole30. Jag tog med mig några lärarbarer, kokt ägg, banan, äpple och vindruvor som jag knaprade på under dagen. Men jag hann inte hem och äta något riktigt mål mellan stranden och baletten så jag var ganska hungrig när jag kom hem. Efter baletten tränade jag till och med. 

Jag känner redan att jag har mycket mer energi än innan, trots att jag borde tekniskt sett befinna mig i irritationsstadiet (dag 4-5) då man vill döda allt och alla som kommer i ens väg, men jag har inte känt mig ett dugg irriterad, och jag har inte dödat någon..... ännu. Det kommer kanske? Någon stackare kanske ryker med, sannolikt Eric i sådana fall. Eller så kanske jag klarar mig undan. Vi får se. 
Jag känner mig riktigt mätt efter mina måltider men efter ett tag känns det som att man vill ha något mer, man är inte hungrig men känner att något fattas. Svårt att förklara. Men vid de lägena tar jag mig en lärarbar eller ett kokt ägg eller liknande. Jag kastade mig in i dieten utan så mycket planerande innan men jag tycker det har fungerat bra för mig. Man funderar ut saker och ting allt eftersom. Det är nästan bättre för mig i alla fall. Man vänjer sig sakta men säkert. Pinterest är en "LifeSaver" Jag har läst en massa om det här med att jag är så svullen på magen på internet och det verkar som att det kan vara ganska vanligt. Man ändar hela sin bakterieflora i magen och det kan resultera i att man svullnar. Tydligen ska några tips vara att man:

-Dricker en massa vatten. 
-Äter enzymer som tillskott. 
-Tar en shot av äppelcidervinäger
-Äter probiotics. 
-Väntar ut omvandlingen. 

För att nämna några. 
 Nu känner jag mig riktigt hungrig  men orkar inte gå till köket och hitta på nåt. Jag får sova bort hungern!

Lilja med söta Nell. 

Mary Ann och Sofia.

Min lilla dansare <3

Det galna gänget. Dagens klass var hysterisk!

Här sitter dessa små när de stora dansar!


måndag 13 april 2015

Dag 3 - Whole30

Jag antar att jag är i bakfyllefasen av Whole30 nu. Jag vaknade upp i morse och kände mig allmänt tung och framförallt TRÖG i huvudet med en liten gnagande huvudvärk. Men sedan konstigt nog så vaknade jag till liv och jag har haft jämn energi sedan morgonen. Jag vet att det rapporteras att man inte ska känna någon vidare energi från första början men det gör jag i alla fall. Igår var jag superpigg hela dagen och gjorde en miljon saker ända fram tills natten. Jag pratade till och med min bästis i telefon från Svedala tills midnatt - det är kanske därför jag känner mig i bakfyllefasen då jag inte fick speciellt mycket sömn i natt. 

Hittills så går det ganska bra med maten. Det känns lite ensidigt men jag känner mig i alla fall inte hungrig. Visst, det är tråkigt men tack och lov svälter jag inte. Jag skojade med Eric igår och sa att dagens skörd från min samling i skogen var nötter och några bär men jag fick dödat en farlig ko så till middag blev det riktig festmat (tack och lov att man inte levde på den tiden). Jag ugnsbakade sötpotatis, morötter och lök medans Eric grillade en tri-tip (konstigt nog finns inte detta köttet att få tag på någon annanstans förutom Kalifornien), det blev riktigt gott.

Min mage är stor som en ballong. Jag undrar om det är normalt? Det kanske är omställningen? De avråder ju att väga sig under dessa 30 dagar men jag kommer nog väga mig ändå. Ännu har jag inte gjort det för att ja, magen är så stor och jag tror inte jag har gått ned någonting så det väntar vi med tills jag känner mig lätt som en fjäder. 

Jag tog några bikinikort på mig själv idag så jag kan se om det blir någon förändring. Ni kanske kan få se de, men bara KANSKE. Det blir absolut inte förrens i slutet av programmet om det ens blir.


Tri-tip med ugnsbakade sötpotatisar, lök och morötter.


Spagettisquash (för att jag ÄLSKAR spagetti och försökte mimic det lite grann, tyvärr kan jag inte säga att det kan jämföras men det är ok), med kalkon, champinjoner, lök, röd paprika och tomat.


Detta är ett tips på ett bra mellanmål eller när man får panik och bara måste ha nåt snabbt. Äpplen med krämig mandelsmör. 

Första dagen ensam hemma...

Jag sitter här hemma .... SJÄLV, solo, sans-kids, ensam!!! Jag har ALDRIG varit i mitt hem ENSAM. Detta är första dagen jag lämnade av bägge barnen hos vår nya dagmamma. Jag var fortfarande i valet och kvalet igår på grund av pengar. Jag vill spara allt jag kan nu till Sverige men bestämde mig imorse att släppa av de. Vi kommer använda dagmamman varje måndag, så VARJE måndag har jag till mig själv. Helt underbart. Men jag måste säga att jag är lite orolig. Jag litar på dagmamman men som mamma känner man väl säkert att man själv har den bästa kollen på sina barn och vet vad som är bäst för de. Jag var inte orolig när Lilja gick hos dagmamma heltid när jag jobbade så jag vet inte varför jag är det nu? Men det kanske är för att jag har varit hemma med bägge så pass länge nu att jag är så van att ha de varje dag. 

Jag lämpade inte av de förrens vid 10:30 i morse för det var en massa pappersarbete som jag inte fyllt i (jag väntar alltid till sista min) plus jag behövde deras "immunization records" som jag fick hämta upp från deras doktor. De måste hämtas upp klockan 17:30 idag. Dagarna är från 7:30 till 17:30 i normala fall. Det är en lååång dag det :). 

Det var absolut inga problem när jag släppte av de. Sofia sprang från mig direkt till dagmamman och satte sig i hennes knä och Lilja började leka med de andra barnen direkt. Det såg ut som ett litet mini Disneyland för de. Där tror jag de kommer ha det bra. 

Hittils har jag varit på gymmet, sprungit säkert 5 ärenden, ätit lunch, duschat och nu tror jag att jag ska lägga mig och sola lite. Jag har ju en miljon saker jag kunde göra men jag känner att jag måste ta lite tid till mig själv i alla fall. Jag börjar vänja mig vid det här :).
Storasyster puttar lillasyster på gungan häromdagen!