tisdag 31 mars 2015

Everly Elle 1 År

Igår firade vi lilla Everly som fyllde ett år gammal redan. Vad tiden går fort. Den här lilla donnan växer så att det knakar. Vi har bestämt att vi ska slå ihop Everlys och Sofias födelsedag och ha ett litet party för de. Det kommer bli väldigt litet dock. Orkar inte köra en Lilja födelsedag igen haha. Det är endast en månad mellan de så festen blir i mitten på april. Igår var det familjen som firade Everly på ettårsdagen. Laurie hade gjort det så fint som alltid. 

Ser först nu $1. Så gulligt!



Liten ettårsnalle!


måndag 30 mars 2015

Att veta när tiden för att säga hej då har kommit...

Idag började dagen med gym, jacuzzi och poolhäng... eller snarare loungehäng ute i solen för min del.              Det var hysteriskt som vanligt innan vi tog oss ut härifrån med hela huset i princip, som alltid måste packas ihop för en liten utflykt. Därefter drog vi på en massa ärenden och bland annat åkte vi till ett "Home Improvement" ställe där jag köpte en matta för att täcka lite sand som vi har här ute. Jag håller nämligen på att fixa barnens lekområde. Jag har en plan... jag vill fixa en liten inhängnad där vi har staket som blockerar alla farliga områden så att jag kan sitta en sekund under dagen och bara titta  på barnen när de leker... du onaturliga tanke.... med en kaffe eller ett glas vin kanske haha. 

Vi köpte även lite blommor som ska planteras här ute. Ett av mina nyårsmål var ju att fixa en fin trädgård här detta året och jag får ju försöka hålla det i alla fall. Hittade några jättefina blommor tycker jag. Jag är ju ganska ny, eller väldigt ny till det här med trädgårdsarbete och lär mig "as I go" skulle jag väl vilja säga. Jag prövar mig fram med växter och blommor. Överlever de så är det ju ett stort plus. Min historia med blommor kan tyvärr inte sägas vara bra .... alls.... de flesta dör... men faktiskt så har jag lyckats hålla en hel del levande nu den senaste tiden. Det är speciellt en växt som jag har kämpat med som tyvärr igår fick säga hej då. Den har liksom kommit tillbaka, efter att ha sett ut som sju svåra år, men den har kämpat varje gång efter vattning och jag har inte velat ge upp. Men som sagt igår sa vi good bye. Jag gick runt och vattnade allt runt här i trädgården och när jag sedan kom till denna växt som jag då redan sagt bye till så gav jag den en sista skvätt av vatten. Det var möjligtvis makabert av mig, men det kändes hemskt att skicka iväg den döendes... även om jag nu drog ut på dess lidande även längre. Jag har så svårt att veta när jag ska ge upp vissa växter. Men idag tog jag beslutet att säga upp även flera än den som rök igår. Vet ni när man ska ge upp växterna? Ska de vara helt döende eller bara se lite fula ut? Jag bestämde mig faktiskt att göra mig av med en del som bara såg lite fula ut. Känns hemskt att göra sig av med något som faktist kanske lever fortfarande och hade hoppas att få livsginistan tillbaks.. men men jag vill ju att det ska se fint ut runt här. 

Så när vi skulle checka ut så kom jag fram med en vagn full med blommor och jord och 
även barnvagnen. Sofia grät för fulla muggar, Lilja klättrade på ett staket och deras kortmaskin var trasig. Jag hade som tur var några kuvert med cash som skulle gå till annat men som jag försökte rota fram under vrålande skrik och kö som bara växte och växte. Då drar Sofia tag i min plånbok och alla mina kort ramlar ur plånboken, Sofia drar några $5 rakt isär och jag vill bara dö. Då kommer det en man fram och frågar om jag behöver hjälp. En barmhärtig samarit som kom som en skänk från ovan. Han sa att han kände igen det där och visste hur svårt det kunde vara ibland. Tack du barmhärtiga samarit som hjälpte mig plocka upp alla mina kort och hjälpte mig till bilen och lastade in allt för mig. Tack du underbara människa!

Innan hysterin bröt ut!!! Cheeeeeeeesssseeee!

söndag 29 mars 2015

Nu var det längesedan...

Hej alla. Det var inte igår. Det här med förrådet som vi tömde tog livet av mig förra veckan. Det vanliga livet plus förrådet har varit för mycket haha. Det finns fortfarande en massa saker som fanns i förrådet som inte har sålts ännu men jag har lugnat ned mig i alla fall. Det kommer ta tid. Det känns så jobbigt dock för jag vill bara göra mig av med allt. Är så trött på grejer överallt. Det går framåt sakta men säkert i alla fall. I vanliga fall tycker jag att det är roligt att sälja saker. Jag ser det nästan som ett spel. Känns som att jag är i Vegas när jag säljer något och jag kan nästan höra de enarmade banditerna gå i taket :) men detta är överväldigande så det är inte lika roligt. 

Här kommer en liten sammanfattning i bilder från veckan som gick.

Vi gick på zoo med dessa fina tjejer. Penelope är en liten modell som vet hur man posar, precis som sin snygga mamma!

Dessa filurer alltså! Jag döööör!

Musikklass på bibblan. Hur super är det inte med gratis klasser för barnen på biblioteket. 



Härlig dag i Malibu med dessa finisar!

Svenska skolan hade påskfirande och uppmuntrade alla att klä ut sig till påskkärringar och påskgubbar. Jag hann inte få ihop en utstyrsel med förkläde och allt så Lilja fick bli en påskkärring med en liten tvist :).



Min fina påskkärring!

Idag hade vi en mysig familjedag med poolhäng och bad i nya badrummet som äntligen är färdigt. Vi skulle egentligen åkt till svenska skolan i SB idag men Eric hängde med sina kompisar hela lördagen och sov även borta så vi saknade honom. Vi fick också rensat en massa bland våra grejer och gjorde om barnens lekområde. Får visa bilder. 

               

måndag 23 mars 2015

Helgen

Helgen bjöd på både det ena och det andra:

  • Vin
  • Uttömning av förråd (både torsdag och fredag)
  • Vin
  • Försäljning av saker från förråd 
  • Vin
  • Påskfirande på YMCA
  • Vin
  • Stranden
  • Vin
  • Träning runt SBCC track
  • Vin
  • Handling av mat
  • Vin
  • Rensning i rabatterna
  • Vin
  • Svenska skolan öppnade i SB. YAY!!!
  • Vin
  • Städning
  • Mera vin


Sofia träffade påskharen för första gången och visste inte vad hon skulle tycka. En konstig snubbe det där.



onsdag 18 mars 2015

SWEA Medlemsansvarig

Jag har tagit på mig rollen som SWEAs Medlemsansvarig så jag är nu med i deras styrelse :). Känns kul faktiskt att ha något utöver barnen om ni förstår vad jag menar, där jag får använda lite mer av min hjärna :). Sitter här nu och har skrivit in och aktiverat en massa medlemmar. Känner mig så produktiv :). Sov gott alla!

Trött och sliten som vanligt!



tisdag 17 mars 2015

Padaro Beach Grill

Varför glömmer man av att detta stället finns? Ja, i och för sig så är det inte det enda som jag glömmer nu för tiden, så det kanske inte är så konstigt. Padaro Beach Grill ligger i Carpinteria, en liten stad 15 minuter söder om Santa Barbara. De har bänkar utomhus med utsikt över vattnet men det bästa av allt är deras stora sandlåda som ligger i mitten av hela stället. Föräldrar kan sitta runt om sandlådan och prata medans barnen underhåller sig själva, nästan i alla fall. Idag var nog den första dagen som jag kunde släppa Sofia själv under en så lång tid. Hon hade jättekul. Lekte bland de större barnen och tränade på sin gång. Måste lägga upp en video snart. 

Idag var det även sista dagen för Liljas balettklass. Den börjar dock igen om ett par veckor. De små fick glass efter klassen eftersom det var den sista klassen för den här gången. 

Först på plats idag!


Fina Susanne och Sienna som växer så att det knakar!

En del gillar att sitta i tunnorna. 


Bara tre dansöser var där idag. Världens bästa lärare!

måndag 16 mars 2015

Helgen gick i lugnets tecken

Detta var en av de lugnaste helgerna jag har haft på år och dag. Det blev nästan så att jag kände mig försoffad till slut. Jag antar att det stämmer det där när man är i rörelse så fortsätter man gärna i rörelse, så för mig blev det istället tvärtom. Jag kunde knappt röra mig. 

Dagen började med klippning och slingor. Därefter åkte jag och åt frukost/brunch på ett cafe. De frågade mig om det skulle vara "Table for two?," men jag bara "No, table for one!" :) Sedan bar det av till nagelsalongen där jag gjorde både manikyr och pedikyr. Hur mycket borde man ge i dricks på sådana ställen? Jag gav 15%. Sedan hade jag lite tid mellan naglarna och massagen så jag åkte och checkade in på hotellet och lade mig vid poolen. Så jäkla nice. Helt tyst var det! Inte van vid det nu för tiden. 

Massagen var helt ok, inte den bästa men helt ok. Efter dock kunde jag knappt se och kände mig jätteyr. Han sa att det var väldigt vanligt att man kan känna så och att jag skulle dricka mycket vatten.  När jag åkte till Whole Food för att köpa lite mat och gott för kvällen (önskar att jag kunde handla allt där förresten - vilket ställe!) så kunde jag knappt se och när en gammal granne hälsade på mig kände jag knappt igen de. Hela kvällen sedan mådde jag sådär, men jag var glad för att jag kunde ligga och må halvkass i fred i alla fall och kollade på flera filmer.

I söndags så var jag tvungen att checka ut klockan 11, jag kände att jag kunde sovit mycket längre. Jag tog min tid med att komma hem, men när jag väl kom hem så var det underbart att se alla igen. Jag hade verkligen saknat de och de mig hoppas jag :). 

Detta får jag nog göra till en vana tror jag. Allt utom hotellet i alla fall ;). 




fredag 13 mars 2015

Prommis, Zoo & Svenska Skola

Vilken härlig dag vi hade idag. Ja, när vi väl kom ut ur huset i alla fall. Hysterin låg på 110%. Vädret var kanon. Säkert 30 grader varmt. Först gick vi en prommis med kusinerna till parken så de fick leka av sig, sedan blev det en prommis till Santa Barbara Zoo. De små hade så kul. Santa Barbara Zoo är jättefint. Det är ett litet zoo men de har många djur, mycket kul för barnen och många mysiga ställen att picknicka på. Sist men inte minst avslutades dagen med svenska skolan, Liljas absolut favorit! När vi närmade oss sa hon om och om igen på engelska att "I can't believe we're going to Gittan's mom!" Tur att vi åker till svenska skolan då Lilja har en tendens att prata mera engelska än svenska :).

Nu ser jag fram emot morgondagens "pampering!" :)






torsdag 12 mars 2015

Massage, ansiktsbehandling, manicure, pedicure, hårsalong...

Som jag har nämnt tidigare i bloggen så har det varit väldigt intensivt här hemma med alla barnen bland annat en längre tid nu. Nästan sedan Lilja föddes får jag väl säga. Varken jag eller Eric har fått en riktigt välbehövlig paus sedan dess. Också med Sofia nu som har visat sig vara en bestämd liten dam som vet vad hon vill och nämner det också för oss - HÖGLJUTT, så känns det som att vi måste få en liten paus med jämna mellanrum för att undvika att man ska skjuta sig själv, i alla fall jag haha som har de två varenda dag. Veckor, helger, allt går ihop känns det som. Vi har tänkt att i fortsättningen så ska Eric ta barnen mer på helgen så att jag kan få vara hemma i lugn och ro ett par timmar i alla fall. Det behövs faktiskt inte så mycket för att man ska känna sig som en människa igen och vara redo för nya tag. Men utöver det så har Eric propsat på att jag ska ta en natt på hotell där jag kan bara softa, sova, äta, dricka och göra vad jag vill. Jag har hela tiden tänkt att nej det känns så drastiskt, överdrivet och slöseri med pengar men Eric har inte gett sig. 

Så nu på lördag ska jag åka till ett hotell, eller det är faktiskt mer som ett motell (men det är helt ok för vad jag behöver - att stänga dörren och känna lugnet och tystheten krypa över mig). Utöver det så hade jag faktiskt två oanvända presentkort från TVÅ jular sedan som jag hade tänkt att använda. Ett är för manikyr/pedikyr och det andra är för en massage. Så som det ser ut nu så har jag beställt tid hos frissan på lördag morgon, därefter ska jag till nagelsalongen. Sedan hade jag tänkt att kanske träna eller ligga vid hotellpoolen. Dagen ska sedan avslutas med en massage. Allt detta ska göras helt solo, vilket känns underbart. Me, myself and I!

Jag måste också betona att jag gör nästan ALDRIG något sådant här. Jo, jag fixar håret då och då men massage, pedikyr osv det gör jag väldigt sällan. Sist gång tror jag var för tre eller mer år sedan och det var en massagegåva som Big Chick fått av en kille. Vi båda fick massage på the Biltmore :). 

Jag låg och solade på gymmet idag och ringde och bokade allt detta. De som låg runt mig måste ju undrat vad jag var för en. Jag ringde och bokade hotell, manikyr, frissan, massage, det ena efter den andra. 

Jag vet att det är väldigt vanligt att gå på regelbundna behandlingar här som att göra naglarna, fixa håret, anskitsbehandlingar, massage osv. Här går folk titt som tätt. Men hur vanligt är det i Sverige? Jag har fått för mig att det är ganska sällsynt men jag kanske har fel?  



A little less of this!
A little more of this!

Maybe I return and it will be like this! :)



onsdag 11 mars 2015

Liljas Födelsedag

I tisdags var det Liljas födelsedag. Jag tog henne först till skoaffären där hon skulle få välja ut ett nytt par skor. Hon var jätteglad och valde till slut ett par, ändrade sig och ville inte ha de. Vi åkte därifrån och det blev hysteri. Därefter skulle vi möta Leslie i ankparken och det var gnat hela vägen dit, vilket fortsatte under hela vistelsen. Sedan åkte vi till Crushcakes där hon skulle on få en cupcake och hon var så glad, valde ut sin egen och vi satte i ett ljus som hon fick blåsa ut. När hon sedan skulle börja äta så blev det hysteri då hon ville ha en annan cupcake vilket jag inte ville tillåta, plus kunde inte gå tillbaka in igen efter alla satt ned osv. Hon började skrika att hon ville ha mjölk för en pojk bredvid oss hade det. Det var sådan hysteri att vi fick åka därifrån. Hon var ledsen i bilen hela vägen hem, och ramlade när hon gick ut och allt blev ännu värre. Sedan hade vi lite tid emellan och hon fick ta det lugnt ett tag innan vi skulle åka till hennes balettklass. Jag satte på hennes sandaler och det gick inte att dra upp dragkedjan vilket ledde till ytterligare hysteri. Hon hade hur kul på baletten som helst dock. Det sista stoppet var affären där det blev hysteri då hon inte fick hålla en påse äpplen (för hon har gjort det förut och tappat de och de har gått sönder), men jag lät henne hjälpa till med allt annat men det var redan för sent.

Det var hennes födelsedag haha. Vi hade det dock väldigt trevligt mellan alla hysterianfall :).




Leslie skickade några "sneak peaks" från Liljas födelsedagsfest. Jag älskar denna bilden!

Everly Elle Baby Blessing

Hela helgen var fullsmockad med Liljas födelsedag och Everlys Baby Blessing. Den mesta tiden gick åt åt det. Men bägge två eventen var jätteroliga och mysiga med det fina vädret. Vi hade sådan tur denna helgen med bra väder. Det kunde verkligen inte ha varit bättre. Denna tiden på året kan vara lite fram och tillbaka och man vet aldrig riktigt hur det kommer bli. Alla andra tider på året så kan man planera en stranddag typ 2 månader i förväg. Det är ALLTID fint här. Som jag har sagt förut så kan jag tycka att det blir tjatigt att det inte ändrar sig någonting, jag saknar de 4 årstiderna då det här i princip bara finns en årstid. Och det låter väl inte alltid kul för alla att höra att jag klagar på att det alltid är fint, men det är så jag känner. Å andra sidan, när vi åker till Sverige på vintern, så är jag ganska redo att åka tillbaks till solskenet efter 3-4 veckor. Så jag är ju kanske lite velig. 

Hur som helst, nog om det. I söndags så var det Baby Blessing för lilla Everly Elle. Hon är nu 11 månader gammal och har precis börjat gå några steg här och var. Så himla söt. En Baby Blessing kan liknas vid ett svenskt dop tycker jag. Familjen hade redan gjort en dedikation i kyrkan för ca en månad sedan men Laurie ville också göra en liten event hemma med musik (bland annat så sjöng Laurie själv, se nedan :)), läsning från olika kapitel i bibeln (se James läsning nedan) och en massa god mat. Vi åkte dit tidigt och försökte hjälpa till så gott vi kunde. Laurie hade gjort så fint med ett dessertbord och en massa god mat, bland annat hennes världsvitt kända Gumbo, en rätt från södern som har en massa godsaker i sig som stark korv, kyckling och så äter man det med ris och ibland potatissallad. Det är såååå gott, men ack så mycket kalorier. Det rörde mig dock inte i ryggen den dagen. Jag åt som bara den. Här kommer lite kort från i söndags. 


Här är huvudpersonen med sin pappa.







Älskar bilden på Penelope och Lilja i nedre hörnet. 





söndag 8 mars 2015

Lilja Fyller 3

Igår gick Liljas födelsedagsfest av stapeln, Pink Princess (Frozen) Party! Hon verkade ha the time of her life. Jag stressade runt som en gnu på morgonen och försökte ordna med allt. Jag hade tack och lov en massa hjälp från vänner. Tack!!! Ni vet vilka ni är. Betyder så mycket!!! <3

Här kommer ett stort bildregn från igår. Sorry för en möjlig "overload"av bilder! Min kompis Leslie tog en massa kort med hennes fina kamera så när jag får de kommer det ännu mer haha. 

Här kommer vi runt hörnet då Lilja ser sitt party för första gången :).

Min lilla prinsessa!

Lillprinsessan ville ju sitta på tronen hon med :).

Innan maten ovan, efter maten är utlagd nedan.

Kusinerna utanför Liljas nya hus som hon fick av farmor och farfar :). 

Sugar cookies a la Big Chick!



Prinsesstårta för en prinsessa, a la Susanne!